Sarah
‘Als jij de kans krijgt om IMCoach te worden, zou ik deze met beide handen aangrijpen.’
rijwilliger Sarah tijdens het helpen van kinderen tijdens haar vrijwilligerswerk voor IMCoach.

Sarah Farag, alumna (oud-leerling) van de weekendschool in Amsterdam-Noord, heeft zich de afgelopen tijd ingezet als IMCoach.

Na zich in te hebben gezet als vrijwilliger binnen Stichting IMC Weekendschool, is zij in januari 2021 beëdigd tot IMCoach. Nu, twee maanden later, vertelt zij over de unieke ervaringen die zij heeft opgedaan tijdens haar deelname aan het vrijwilligersproject. “Ik hecht veel waarde aan het maatschappelijk betrokken blijven en het ontwikkelen van mijn empathisch vermogen. Ik wil graag iets extra’s doen voor mensen in onaangename situaties. Het traject van IMCoach bood mij de ruimte die ik nodig had om verdere ervaring op te doen in het verrichten van vrijwilligerswerk.”

‘Het vak Geneeskunde heeft mij echt geïnspireerd op de weekendschool. ‘

De alumna uit Amsterdam-Noord heeft een passie voor het begeleiden van mensen. Zij is actief geweest bij de Regenbooggroep in Amsterdam, waarbij zij statushouders hielp met het lezen van brieven en mailtjes en het behouden van sociaal contact. Ook heeft Sarah vaak geholpen met begeleiden in de klas op haar oude weekendschool. Over haar eigen ervaring op de weekendschool zei zij het volgende, “Het vak Geneeskunde heeft mij echt geïnspireerd op de weekendschool. 
 

‘Je zult je leven lang profijt hebben van de ervaringen die je zal opdoen tijdens dit project’

Ik wist namelijk altijd wel dat ik de medische kant op wilde gaan, maar de anatomie les die we toen kregen, bevestigde mijn gedachte volledig. 
Ik kan met zekerheid zeggen dat dit vak ook een grote invloed heeft gehad op mijn studiekeuze, want ik ben nu een eerstejaars student Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.” 
Sarah gaf aan haar IMCoach-uren ook te hebben ingevuld door het begeleiden van kinderen in andere steden dan Amsterdam. Zij vindt dat er binnen Stichting IMC Weekendschool een groot aanbod is aan vormen en locaties voor vrijwilligerswerk,“Ik kon namelijk begeleiden op de zomerscholen van IMC on Tour, helpen met World’s Best News lessen en meehelpen op een IMC on Tour locatie.” 
Inmiddels heeft ze al twee zomers meegeholpen op de zomerscholen in Amersfoort en Utrecht. Deze dagen sprongen er echt uit voor haar, omdat zij met jongeren van verschillende leeftijden en nationaliteiten in gesprek kon gaan. “Na weer een dag meegeholpen te hebben op deze scholen voelde ik mij zo verrijkt. Ook vergde het meehelpen met de voorbereidingen van deze dagen een bepaalde verantwoordelijkheid van mij die ik tussendoor heb kunnen ontwikkelen.”
Sarah gaf aan dat zij het project zeker aan mensen aanraadt. “Als jij de kans krijgt om IMCoach te worden, zou ik deze met beide handen aangrijpen. Je zult je leven lang profijt hebben van de ervaringen die je zal opdoen tijdens dit project.”