Geef leerlingen dat extra zetje
Screenshot uit het filmpje waarin Latisha in een close up staat. In het filmpje laat ze zien wat ze voor vrijwilligerswerk bij IMCoach doet binnen het MDT / Maatschappelijke Diensttijd programma.
Het verhaal van IMCoach
Latisha Boor
Zet je in als IMCoach
Geef onze nieuwsgierige, getalenteerde leerlingen dat extra zetje wat ze kunnen gebruiken. Je bent doordeweeks of op zondag welkom bij een locatie bij jou in de buurt! Je kan ons op heel veel toffe manieren helpen en zelf ook veel leren. We kijken graag wat er bij jou past.
Dit kun je doen

Als IMCoach zet jij je 80 uur in als vrijwilliger. Deze uren zijn vrij in te delen, bijvoorbeeld in 4 of 6 maanden. Natuurlijk krijg je er ook wat voor terug: een bol.com-bon van €100 en een Europass (Europees erkend) certificaat voor vrijwilligerswerk! Hier lees je wat je allemaal kunt doen.

  • Begeleiden van onze leerlingen tijdens de lessen.
  • Geven van een gastles over jouw eigen hobby’s of talenten.
  • Organiseren van leuke activiteiten tijdens de zomervakantie.
  • Het zijn van een voorbeeld voor onze leerlingen en ze helpen met al hun vragen.
  • Zelf een idee? Kom doen wat jou aanspreekt.
IMCoach als Maatschappelijke Diensttijd

IMCoach is het Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project voor vrijwilligerswerk van IMC Weekendschool en CINOP. MDT is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), in samenwerking met NJR, NOV, ZonMw, jongeren, scholen en gemeenten.

Met vrijwilligerswerk kun je ontdekken wat voor soort werk bij je past en kun je iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij. Ben jij tussen de 12 en 30 jaar? Dan kan je IMCoach worden. Ben je ouder dan 30 jaar, dan kan je natuurlijk ook vrijwilligerswerk komen doen bij ons.

 

IMC Weekendschool

Bij IMC Weekendschool maken nieuwsgierige jongeren kennis met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die hen bij blijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hun een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren vanaf tien jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Wij noemen dit ToekomstExpeditie en geven onze lessen op ruim 60 locaties door het land, in het weekend, op basisscholen, voor nieuwkomerskinderen en voor oud-leerlingen van IMC Weekendschool.

Vrijwilligerster Shaadiya staat op de foto voor een rondvaartboot.
Saadiya
‘Ik heb IMCoach ervaren als mezelf ontwikkelen in de samenleving. Ik ben meer bewust geworden van wat ik doe en wat er gebeurt om me heen, dat heeft me ook zelfvertrouwen gegeven.’
Lees de ervaring
Portretfoto van Erblin die als vrijwillig helpt maar zelf ook oud-leerling is van IMC Weekendschool.
Erblin
‘Ik kijk uit naar mijn toekomst binnen Stichting IMC Weekendschool als IMCoach en hoop zoveel mogelijk te kunnen helpen en bereiken.’
Lees de ervaring
Vrijwilligster Latisha staat in een bos
Latisha
‘Ik wilde er ook zelf achter komen wat ik precies leuk vind, dat kan wel echt als IMCoach bij de weekendschool.’
Lees de ervaring
Vrijwilliger Matthijs voor de Dom in Florance
Matthijs
‘Ik zocht naar ontwikkeling en iets zinvols om te doen en vrijwilligerswerk is dit voor mij geweest.’
Lees de ervaring
Vrijwilliger en IMCoach Julie staat op de foto op een balkon van een flat
Julie
‘IMCoach is een toevoeging geweest aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ik vond het heel leuk om echt iets te kunnen betekenen voor de kinderen, ik voelde me nuttig.’
Lees de ervaring
rijwilliger Sarah tijdens het helpen van kinderen tijdens haar vrijwilligerswerk voor IMCoach.
Sarah
‘Als jij de kans krijgt om IMCoach te worden, zou ik deze met beide handen aangrijpen.’
Lees de ervaring
Doe mee en geef onze nieuwsgierige leerlingen dat extra zetje

Geef onze nieuwsgierige, getalenteerde leerlingen dat extra zetje dat ze kunnen gebruiken. Je bent doordeweeks of op zondag welkom bij een locatie bij jou in de buurt! Je kan ons op heel veel toffe manieren helpen en zelf ook veel leren. We kijken graag wat er bij jou past.